hve_frontbar_web_projecttitle

The project is a remake of one of the beacons of Zurich’s nightlife and club scene. Hive is not merely a nightclub, it is a cultural institution: a versatile platform for the underground electronic music scene with the goal to be the best club around. Our job was to bring quality and cosiness into the old industrial premises that have served as a party location for years. We developed a spatial concept to reconfigure the whole and make better use of the main spaces by animating the boundaries, niches and corners, and by opening up new perspectives within. The design recipe was to reduce the amount of elements, keep them simple and make sure that every move is economical. This was implemented through a step-by-step process in order not to close down the club during renovation work and thus let the clubbers take part in the metamorphosis.

Client

Hive

Role

architect, interior design

Scope

concept and remake of a nightclub

Time

2009

Team

M41LH2 (project leader Tommi Mäkynen) in collaboration with Aekae (Christian Kägi and Fabrice Eberhard)

Share this