BWB main

On the site of a former waste-management facility the city of Bern (CH) is seeking to realise a new sustainable – mostly residential – neighbourhood. Our scheme proposes a set of different typologies reflecting the needs and expectations of various developers and different end-user target-groups. The buildings are organised around a central neighbourhood plaza which becomes the collective outdoor living-room of the new neighbourhood. 

On the edge of the site a landmark-apartment-tower marks the entrance plaza serving the wider surroundings.   

Client

City of Bern

Role & scope

Masterplanner & architect

Time

2012

Team

helsinkizurich (Mirjam Niemeyer, Tommi Mäkynen, Bence Komlósi, Lauri Salminen) and collaborators: Seiler&Seiler, Raumdaten, Aquanatura, Transsolar


< back

Share this