kbs-4_web_projecttitle

The City of Basel wishes to develop its central Rhein riverfront through a redesign of a 2 km stretch of the riverbank including its natural areas and traffic connections. Our concept emphasizes the user experience of strolling along the river. We created a rhizome of light traffic connections, connecting the town above to the river below. The park renewal includes playgrounds, sports fields, café-pavilions and outdoor terraces. Special emphasis is put on new outdoor spaces allowing for versatile uses: curbs acting as benches, giant staircases, and small squares.

Client

The City of Basel

Role

landscape design

Scope

landscape design, shortlisted

Time

2010

Team & Collaborators

helsinkizurich (Mirjam Niemeyer, Tommi Mäkynen, Antti Ahlava, Ina Weber), Bureau B+B (landscape design, Amsterdam)


< back

Share this