LCH main

Our solution is based on the compaction of the land use and functions of the hospital. Short distances reduce the shifting time and therefore may save lives. Compact building construction diminishes the need of the building material. Also the heating costs are cost-efficient. The roofline is completed with the green pergola structure which softens and fulfills the image of the building. The roof gardens function as therapeutical rest and hobby places for the patients. Sunlight gets to the middle parts of the building through the light shafts.

Client

Design competion, Lapland Hospital District


Time

2014

Team & Collaborators

helsinkizurich in collaboration with Arkitekturum (Antti Ahlava, Tommi Mäkynen, Fredrick Linberg, Lauri Salminen, Sara Martinez, Tanja Karthaus, Eero Alho)


< back

Share this